Turkey Formation 2012
Turkey Logo

Turkey Football Formation

Creation DateJuly 4, 2012

Lineup (4-3-3)

Volkan Demirel · Ömer Toprak · Bekir Irtegün · Hasan Ali Kaldırım · Gökhan Gönül · Mehmet Topal · Emre Belözoğlu · Arda Turan · Sercan Saraer · Umut Bulut · Burak Yılmaz

Yeni dönem hazırlıklarında gerek Abdullah Avcı'nın tercihleri gerekese benim izlenimlerim 4-3-3 dizilişinde bu futbolcular ön plandaydı.

Kalede Volkan Demirel tabi banko.

Solda İsmail Köybaşı'nın talihsiz sakatlığında alternatifi Hasan Ali Kaldırım oynayacaktır. Gerek milli takımda gerekse yeni transfer olduğu Fenerbahçe takımında göstereceği performans Hasan Ali'yi bu bölgede kalıcı yapabilir.

Savunmanın göbeğinde Ömer Toprak banko görünüyor. Ömer'in yanında geçen sene büyük çıkış sergileyen ve milli takımda da iyi bir performans gösteren Bekir'i tercih ettim. Fenerbahçe'nin olası 2 savunma transferi sonrası forma bulmaya devam ederse milli takımda da yer bulur. Abdullah Avcı burada oynayan oyuncuyu tercih edecektir. Egemen, Semih, Serdar alternatifleri.

Sağ bekte Gökhan Gönül ilk tercihim. Milli takım kampında sakat olduğu için şans bulamamış burada Hamit ve Serdar şans bulmuştu. Gökhan Gönül fenerbahçe'de etkili bir performans gösteriyor olabilir ama milli takımda aynı katkıyı henüz verebilmiş değil. Bu mevki için peformanslarına göre Gökhan ve Hamit arasında tercih yapılabilir. Şüphesiz hamit başka bir mevki de de oynayabilir bu sebepler Gökhan bu mevki için ah şanslı.

Orta 3'lümüz milli takım için en bereketli mevkiimiz. Hazırlık kampında Selçuk'un sakat olması soru işaretleri yarattı. Bu mevkiide en çok oynatttığı 3'lü Mehmet-Emre- Arda oldu. Arda ispanyada bu bölgede kendini çok iyi geliştirmiş. Mehmet'in orada değişmez olacağı kesin. Arda'yı sol kanatta kullanmak isteyebilir, Emre'de oynayamayabilir bu bölgede, nuri, hamit, selçuk gibi kaliteli isimler mevcut. Ama hazırlık maçlarında en etkili 3'lü saada vermiş olduğum 3'lü idi.

Sol kanatta Sercan Saraer'i yazdım. Milli takımımızın en zayıf yönü malesef kanatlar. Sol açıkta geçen sene etkili performans gösteren Sercan Saraer yeni bir isim olması sebebiyle tabiki soru işareti. Burada Arda'yı kullanması durumunda, Arda'dan boşalan mevkiide alternatif isimlerin olması avantaj. Ama hazırlık kampında sol kanatta Arda oynatılmadı. Buraya şimdilik Sercan Saraer'i yazalım.

Sağ kanatta hazırlık kampında çok ama çok iyi oynayan Umut Bulut oynayacaktır. Alternatifleri Sercan, Gökhan Töre olabilir.

Forvetimiz şüphesiz Burak olacaktır. Açıkçası ben Burak'ı beğenmiyorum ve Mustafa Pektemek'in terrcih edilmesinden yanayım ama atıyor da atıyor adam. Milii takım kampında da 3 gol attı. Umut ile iyi anlaşması da cabası.