FK Partizan Beograd Formation 2012
FK Partizan Beograd Logo

FK Partizan Beograd Football Formation

Creation DateJune 10, 2012

Lineup (4-2-3-1)

Stojković · Ivanov · stranac · Volkov · Pauljević · Babović · Lovre · Vukić · L Marković · Katai · Centarfor

Ajd da probam i ja da napravim tim..

Ovo je trenutna očekivana prva postava za evropske utakmice.

Odbrana je takva kakva je, očekujem dobar štoperski par i šupljikave bekove.

Pošto je Volkov bez obzira na sve seljački igrač, treba mu s njegove strane neko ko je dovoljno taktički jak da može da ga pokrije kad se izgubi, a i da u isto vreme ume da mu pošalje dugu loptu u prostor. To u ovom trenutku najbolje mogu da igraju Lovre ili Saša Ilić. Pošto je Saša inače u godinama a Lovre je imao pauzu i nov je, očekujem da se njih dvojica menjaju na toj poziciji, a u obzir treba uzeti i profil protivnika (recimo, treba li nam visok zadnji vezni ili ne, koliko će drugih iskusnih igrača igrati u postavi). Po potrebi bi i Sale mogao da igra levog, a Lovre desnog, kad treba da igramo ofanzivnije.

Lovre treba da igra iz još jednog razloga, a to je iznošenje lopte. Nama je veliki problem već par godina iznošenje lopte iz faze odbrane. Ivanov je spor za to, a nema ni potrebno umeće. Rnić je umeo da krene s loptom, ali često nije imao kome da je doda. Ne znam ko će i kakav će biti desni štoper, svakako očekujem da je jedan od zahteva da ume s loptom, ali logično mi je da pretpostavim da će biti jači tehničar od Ivanova. U tom slučaju, bitnije nam je da po levoj strani imamo nekog ko će da pripomogne iznošenju, a verujem da je Lovre najbolje rešenje za taj problem. S desne strane zavisno od protivnika očekujem agresivnijeg igrača (Babović/Smiljanić). Baboviću inače nije strano da izađe na desnu stranu, a u drugom kolu će nam verovatno trebati ofanzivniji igrač te malu prednost dajem njemu, ali u trećem kolu očekujem Smiljanića. Pored toga, kažu da Vermez ceni obojicu, a Babovića posebno, i očekujem da će da igra.

U ova dva mesta nisam nigde stavio Sašu Markovića, zato što nisam baš ubeđen da će da igra toliko pozadi. Čak verujem da će da bude rezerva za bilo koju poziciju sem levog prednjeg veznog.

Desetka Vukić, bez razmišljanja, kad ne može, Ninković. Kad god nije velika frka za rezultat, Ninkovića u igru, on da uči a Vukić da se štedi.

Desno krilo Lazar Marković, ali samo zato što očekujem prodaju Tomića, inače verujem da bi Tomić bio prvi izbor. Knežević nek bude srećan ako uđe u igru dok su kvalifikacije. Elem, ako Tomić ode, ne bi me iznenadilo da već u trećem kolu na desno krilo ode Saša Marković, a razloga je više - em je jači u defanzivi (koja može već u trećem kolu da bude problem), em ume dobro da šutne, em ako je Lazar već prodat, manje ima rezona forsirati ga.

S leve strane nemamo preveliki izbor, od Babića verovatno nema ništa, tako da će Katai ako bude fizički spreman i trezan da igra levog ofanzivnog veznog. Ne kažem krilo jer ne verujem da će sve vreme da bude forsiran baš uz aut liniju, verujem da će često da ide ka sredini da Volkov protrči, a tu je plus što igra s obe noge. U normalnim situacijama može i Ninković da uskoči tu, ili Jojić. Ustvari, mislim da je ovo najsumnjivija pozicija kako god okreneš..

U napadu jedan centarfor, pretpostavljam Stefan Šćepović, mada je mnogo teško nagađati u ovom trenutku dok Zabiju nismo ni videli. Svakako jedan od njih dvojice, ako ne dođe još jedan stranac. Nek na toj poziciji samo stoji "centarfor", a odabir da padne opet zavisno od protivnika i od toga šta ko pokaže na pripremama.

Ponoviću nešto što sam rekao pre par dana, verujem da ovaj tim ima odličnu mogućnost promena pozicija, većina igrača u sredini je taktički dobro obučena, umeju da prate igru i razumeju je, a dobar deo njih su i solidno brzi, i bilo bi šteta ne koristiti mogućnost čestog promena strana i pozicija.

Nadam se i da će Vermez forsirati dobro uvežbavanje prekida i šuteve iz daljine, jer ćemo u sredini imati Vukića, Lovreta, Babovića i Sašu Markovića, svi znaju da izvode prekide, umeju da šutnu izdaleka, Lovre je visok, Ivanov ume da se postavi na korneru.. Šteta je ne koristiti nešto što je osnovna stvar za svaki slabiji tim koji pokušava da uradi nešto u Evropi..